Oct 30, 2012

မုန်လာဥသနပ်လုပ်စားကြမယ်

လူတယောက်ဟာ တနေ့ကိုပုံမှန်အားဖြင့်အသီးအရွက်ကို ၃၅၀ဂရမ်စားပေးဖို့လိုအပ်ပါတယ်။ အသီးအရွက်ကိုပြုပ်၍ဖြင့်စေ၊သုပ်၍ဖြင့်စေ၊အစိမ်းအတိုင်းဖြင့်စေမိမိနှစ်သက်ရာပုံစံဖြင့်စားနိုင်ပါတယ်။ ဒီတခေါက်မှာတော့အပြောင်းအလည်းလေးဖြစ်ရအောင် မုန်လာဥသနပ်ပြုလုပ်နည်းလေးပြောပြပေးလိုက်ရပါတယ်။

လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းများ

မုန်လာဥကြီး ၁ပိုင်း
ဆီ      ၃ဇွန်း
ကြက်သွန်နီဥကြီး ၁ဝက်
နှမ်း       ၁ဇွန်း
ဆား      ၁ဇွန်း
လျှာလကာရည် ဇွန်းကြီး၃ဇွန်း
နနွင်း      ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
ပြုပ်မည့်ရေ    ၁လီတာ

ပြုလုပ်နည်း
  1. မုန်လာဥကိုပါးပါးအချောင်းလေးတွေဖြစ်အောင်လှီးပြီး၊ပွက်ပွက်ဆူတဲ့အိုးထဲကို ဆား၊နနွင်း၊လျှာလကာရည်ထည့်ကာမုန်လာဥများကို၅မိနစ်ခန့်ထည့်ပြုပ်ပါ။
  2. ပြီးလျှင်ရေစစ်ထားပြီး၊ရေစင်အောင်ညစ်ပြစ်ပါ။
  3. အိုးထဲဆီထည့်ပြီးကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးကာ နီညိုရောင်သမ်းတဲ့အထိကြော်ပြီးဆီစစ်ပြီးဆယ်ထားပါ။
  4. နှမ်းကို၁မိနစ်လောက်မွေးအောင်လှော်ထားပါ။
  5. နယ်မယ့်ဇလုံထဲကိုမုန်လာဥ၊ဆီချက်၊နှမ်းထည့်ကာသမအောင်မွေပြီးပါကအပေါ်မှ ကြက်သွန်နီကြော် ဖြူးပြီးရင်စားလို့ရပါပြီ။
မှတ်ချက်။  ။အချဉ်ပိုကဲပြီးစားချင်ရင်တော့နယ်တဲ့အခါ လျှာလကာရည်ထပ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။ ပဲဟင်းအချို၊ငါးခြောက်ကြော် တို့နဲ့တွဲဖက်စားရင်တော့ ဟင်းစပ်အလွန်တည့်ပါလိမ့်မယ်။ အားလုံးပဲ ခံတွင်းမိန်မိန် စားနိုင်ကြပါစေလို့ ဆန္ဒပြုလိုက်ရပါတယ်။
 


No comments:

Post a Comment