ချဉ်ပေါင်ဟင်းအကြောင်းရေးမယ်ကြံတော့ ကျမတို့ငယ်ငယ်ကသင်ခဲ့ဘူးတဲ့ ရေသည်ပြဇာတ်ကို သွားသတိရမိပါတယ်။ ဆရာကြီးဦးပုည ရဲ့ပြောင်မြောက်တဲ့ရေးဟန်တွေကြောင့် ချဉ်ပေါင်ဟင်းနဲ့ တလုပ်ကယ်ဝဝစားလိုက်ရရင်ဖြင့်" ဆိုတဲ့အပိုင်းဖတ်တိုင်း သရေမဆယ်နိုင်ပဲဂလုဆိုပြီး အမြဲမျိုချ ခဲ့ရဖူးပါတယ်။
ချဉ်ပေါင်အကြောင်းဋီကာဖွင့်ရမယ်ဆိုရင် "ရွှေချဉ်ပေါင်လက်ကြား ကြက်သားနဲ့မလဲနိုင် " ဆိုတဲ့အဆိုလဲ ကလည်းရှိထားတယ်မို့လား။ မြန်မာပြည်မှာရှိစဉ်ကတော့ ချဉ်ပေါင်ဟင်းကို ကြိုက်တယ်ဆိုပေမယ့် ဒီလောက်မမက်မောခဲ့ဘူး။ အဝေးရောက်မှပဲစားချင်လိုက်တဲ့ ချဉ်ပေါင်ဆိုတာ ပြောမပြောချင်ပါဘူး။ ဂျပန်ကစူပါမားကပ် တွေမှာ ချဉ်ပေါင်က ဝယ်လို့မရဘူးလေ။ မြန်မာတွေ ဖွင့်ထားတဲ့ဆိုင်တွေမှာတော့ ရံဖန်ရံခါရတတ်ပါတယ်။
မနေနိုင်တဲ့ကျမကတော့စိုက်ပျိုးရေးလဲဝါသနာ ပါတာမို့ ရာသီဥတုနွေးလာရင် စိုက်ပြီးစားလိုက်တာပါပဲ။ ကိုယ်တိုင်စိုက်တဲ့အရသာဆိုတော့ ၂မျိုးအရသာ ခံစားနိုင်တာပေါ့လေ။ ကဲပြောနေကြာပါတယ်။ ခူးထားတဲ့ချဉ်ပေါင်လေးမနွမ်းခင် အရသာရှိရှိ ချက်ကြည့်လိုက်ကြရအောင်နော်။
ချဉ်ပေါင်အကြောင်းဋီကာဖွင့်ရမယ်ဆိုရင် "ရွှေချဉ်ပေါင်လက်ကြား ကြက်သားနဲ့မလဲနိုင် " ဆိုတဲ့အဆိုလဲ ကလည်းရှိထားတယ်မို့လား။ မြန်မာပြည်မှာရှိစဉ်ကတော့ ချဉ်ပေါင်ဟင်းကို ကြိုက်တယ်ဆိုပေမယ့် ဒီလောက်မမက်မောခဲ့ဘူး။ အဝေးရောက်မှပဲစားချင်လိုက်တဲ့ ချဉ်ပေါင်ဆိုတာ ပြောမပြောချင်ပါဘူး။ ဂျပန်ကစူပါမားကပ် တွေမှာ ချဉ်ပေါင်က ဝယ်လို့မရဘူးလေ။ မြန်မာတွေ ဖွင့်ထားတဲ့ဆိုင်တွေမှာတော့ ရံဖန်ရံခါရတတ်ပါတယ်။
မနေနိုင်တဲ့ကျမကတော့စိုက်ပျိုးရေးလဲဝါသနာ ပါတာမို့ ရာသီဥတုနွေးလာရင် စိုက်ပြီးစားလိုက်တာပါပဲ။ ကိုယ်တိုင်စိုက်တဲ့အရသာဆိုတော့ ၂မျိုးအရသာ ခံစားနိုင်တာပေါ့လေ။ ကဲပြောနေကြာပါတယ်။ ခူးထားတဲ့ချဉ်ပေါင်လေးမနွမ်းခင် အရသာရှိရှိ ချက်ကြည့်လိုက်ကြရအောင်နော်။
အလွမ်းပြေ ချင်ပေါင်ဟင်းရည်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ချဉ်ပေါင် | ဇကာတလုံးခန့် |
မျှစ် | ၅ကျပ်သား |
ရုံးပတီ | ၅တောင့် |
ငရုပ်သီးစိမ်း | ၅တောင့် |
ပုဇွန်ခြောက် | အနည်းငယ် |
ကြက်သွန်ဖြူ | ၂မွှာ |
ငပိ | အနည်းငယ် |
ဆား၊အချိုမှုန် | အနည်းငယ် |
ငံပြာရည် | အနည်းငယ် |
ဆီ | ဇွန်းကြီး၂ဇွန်း |
နံနံပင် | အနည်းငယ် |
နနွင်း | ဇွန်းသေး၁ဇွန်း |
ဟင်းချက်နည်း
- ချဉ်ပေါင်သင်ထားပါ။ ရုံးပတီသီးကိုစောင်းစောင်းလေးတွေလှီးပါ။ ကြက်သွန်ဖြူထောင်းထားပါ။
- ချက်မယ့်အိုးထဲကိုဆီထဲ့ပြီး ဆီပူလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ၊နနွင်းထဲ့ပြီးဆီသတ် ။ ငပိနဲ့ပုဇွန်ခြောက် ထဲ့ပြီးမွေပါ။
- ပြီးလျှင် မျှစ်နဲ့ချဉ်ပေါင်ထဲ့လုံးပါ။ရေခမ်းပါကရေ ၃ဖန်ခွက်ထဲ့ပါ။
- ဆူပွက်ပြီး၁၅မိနစ်ခန့်ကြာလျှင်ရေအနေအထားကြည့်၊ဆား၊အချိုမှုန့်၊ငံပြာရည်ထဲ့ပြီးအပေါ့အငံမြည်းပါ။
- စိတ်ကြိုက်အနေအထားရပြီဆိုလျှင် ရုံးပတီသီးနဲ့ငရုပ်သီးစိမ်းထဲ့ပြီး၂မိနစ်လောက်တည်ပါ။
- မီးပိတ်၊နံနံပင်အုပ်ပြီးလျှင်တော့ အငွေ့တထောင်းထောင်းနဲ့စားချင်စဖွယ် ချဉ်ပေါင်ဟင်းတစ်ခွက် ရပြီပေါ့။
ချဉ်ပေါင်ကြော်စားကြမလား
ချဉ်ပေါင်းဟင်းပြီးတော့ တလက်စတည်းချဉ်ပေါင်ကြော်နည်းလေးပါ တင်ပြလိုက်ရပါတယ်။
ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်းတွေက
|
ချဉ်ပေါင်ကြော်နည်း
- ချဉ်ပေါင်ကိုရေဆေးပြီးဆားနဲ့နယ်ကာအချွဲပြောင်ရေဆေးထားပါ။
- ကြော်မယ့်အိုးထဲကိုဆီထည့်ပြီးပူလာပါက ထောင်းထားတဲ့ကြက်သွန်ဖြူ၊နနွင်း၊ငပိ ထည့်ပြီး ဆီသက်ပါ။
- အစိမ်းနံ့ပြောက်ပါက မျှစ်၊ငရုပ်ခွဲကြမ်းနဲ့ပုဇွန်ကို ရောထည့်ပြီး ရေခြောက်အောင်လုံးပါ
- ဆီပြန်ပါက ချဉ်ပေါင်ထည့်၊ ငံပြာရည်၊အချိုမှုန့်ကိုထည့်ပြီး ကြော်ပါ။
- ရေကုန်ပြီးချဉ်ပေါင်ကျက်ပြီဆိုပါက အပေါ့အငံမြည်းကာ ချခါနည်းမှာ ငရုပ်သီးစိမ်းအုပ်ပြီးပြီဆိုရင် မီးပိတ်လို့ရပါပြီ။
ခြောက်ခြောက်လေးကြော်ထားရင် ကြာရှည်ခံပါတယ်။ ကျမအိမ်မှာကြော်ရင်တော့ အမျိုးသားရဲ့ အကြိုက်ဆုံးဟင်း မို့လို့ နောက်ရက်စာကို သူမမြင်အောင်ဖွက်ထားမှပဲ ရပါတယ်။
No comments:
Post a Comment