Nov 2, 2012

ငါးကလေးအိုးကပ်

တခါတလေအသားတွေစားရတာညည်းငွေ့လာရင် ရိုးရှင်းတဲ့ငါးဟင်းမျိုးကိုတောင့်တတက်ပါတယ်။ ဒီတခေါက်မှာတော့ အိမ်ရှင်မတွေအတွက်ဈေးသက်သာပြီးကယ်လိုရီလည်းမများတဲ့ ငါးကလေးအိုးကပ် ချက်နည်းလေးပြောပြပေးလိုက်ရပါတယ်။ငါးကတော့ ဂျပန်မှာ わらさwarasa လို့ခေါ်တဲ့ငါးမျိုးကိုသုံးပြီး ချက်ထားတာပါ။ အမျိုးသားတွေအတွက်ဆိုရင်တော့ ယမကာနဲ့လိုက်တဲ့အမြည်းတခွက်အဖြစ်လည်း သုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်။

ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်းတွေက
ငါးအသေး       ၂၀၀ဂရမ်
ခရမ်းချဉ်သီး      ၁လုံး
ကြက်သွန်နီကြီး     ၁ခြမ်း
ကြက်သွန်ဖြူ      ၂မွှာ
ဆီ           ဇွန်းကြီး၃ဇွန်း
ဆား          ဇွန်းသေး၁ဝက်
ဟင်းချိုမှုန်       ဇွန်းသေး၁ဝက်
ငံပြာရည်        ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
နံနံပင်          အနည်းငယ်
သံပုရာသီး       ၁စိတ်
အရောင်တင်      ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
နနွင်း          အနည်းငယ်

ကြိုပြင်ထားရန်
  • ငါးကိုခေါင်းဖြုတ်အူထုတ်ပြီးရေစင်အောင်ဆေးပြီးလျှင် ဆား၊နနွင်း၊ဟင်းချိုမှုန်တို့နဲ့နယ်ထားပါ။
  • ကြက်သွန်ဖြူ၊နီ၊ခရမ်းချဉ်သီးပါးပါးလှီးထားပါ၊

ဟင်းချက်နည်း
  1. ချက်မယ့်အိုးထဲကိုနယ်ထားတဲ့ငါး၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊နီ၊ခရမ်းချဉ်သီး၊အရောင်တင်မှုန်တို့ကို အားလုံးရောထည့်ပြီးတည်ပါ။
  2. အစပိုင်းကို မီးပြင်းနဲ့တည်ပြီးရေကုန်စပြုရင် ရေအကြမ်းပုကန်၁ဝက်လောက်ထည့်ကာ မီးအေးအေးနဲ့အဖုန်းအုပ်ပြီးတည်ပါ။
  3. ရေကုန်သွားပြီဆိုအပေါ့အငံလိုသလိုမြည်းကာ နံနံပင်၊ငရုတ်သီးစိမ်းခတ်ပြီးချလို့ရပါပြီ။
  4. ချက်နေတုန်းမှာသတိထားရမှာက မမွေမိဘို့ပါပဲ။ ကပ်မှာဆိုးရင်အိုးကိုလှုပ်ပေးရင် ရပါပြီ။
မှတ်ချက်။   ။ငါးအိုးကပ်ဟင်းလေးကို ပဲနီလေးကြာဇံ ဟင်းချို၊ငပိရည်တို့စရာတို့နဲ့ တွဲဖက်စားရင်အလွန်            လိုက်ဖက်ကြောင်း အကြံပြုလိုက်ရပါတယ်။

No comments:

Post a Comment