Nov 7, 2012

ငါးကြော်ပဲဆီပေါင်း

ငါးကြော်ပဲဆီပေါင်း
ဒီဟင်းလေးကတော့ အစပ်လုံးဝမပါတဲ့အချိုဟင်းလေးမို့ ကလေးလေးတွေအတွက်ပါသင့်တော်ပါတယ်။ ပဲငံပြာရည်အချိုနဲ့ပေါင်းထားတာမို့ မွေးမွေးလေးနဲ့ခံတွင်းတွေ့နိုင်တဲ့ဟင်းတခွက် ဆိုလည်းမှားမယ်မထင်ပါဘူး။

ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်းတွေက
ငါး                   ၅၀၀ဂရမ်
ကြက်သွန်နီကြီး      ၁လုံး
ဂျင်း                 အနည်းငယ်
ဆီ                 ဇွန်းကြီး၂ဇွန်း
ဆား               ဇွန်းသေး၁ဝက်
အချိုမှုန့်            ဇွန်းသေး၁ဝက်
ပဲငံပြာရည်အချို    ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အငံ      ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
နံနံပင်               အနည်းငယ်

ကြိုပြင်ထားရန်

  • ငါးကိုမထူမပါးကွင်းပြီး ဆား၊အချိုမှုန့်၊နနွင်း တို့နဲ့နယ်ပြီး ၁၅မိနစ်အကြာမှာ ဆီမြှုပ်အောင်ထည့်ကာ အကြွပ်ကြော်ထားပါ။
  • ကြက်သွန်နီကိုကန့်လန့်ဖြတ် အထူလှီးထားပါ။
  • ဂျင်း ကိုနုပ်နုပ်လှီးပါ။
ဟင်းချက်နည်း
  1. ကြော်မယ့်အိုးထဲဆီထည့်ပြီး ဂျင်းနဲ့ကြက်သွန်နီထည့်ကြော်ပါ။
  2. နွမ်းလာပြီဆီရင်ကြော်ထားတဲ့ငါးကိုထည့်ပြီးပဲငံပြာရည်အချိုနဲ့အငံကိုထည့်ကာ သမအောင်မွေ နံနံပင်ခက်ပြီးရင်တော့ ငါးကြော်ပဲဆီပေါင်း ချိုချိုလေးတခွက်ကျက်ပြီပေါ့။
မှက်ချက်။    ။ အစပ်စားချင်ရင်တော့ ချခါနီးမှာ ငရုပ်သီးစိမ်းခတ်ပြီး စားနိုင်ပါတယ်။ ဟင်းခါးပူပူလေးနဲ့                              ဆိုသင့်တော်ပါတယ်။

No comments:

Post a Comment