ဒီဟင်းလေးကတော့ အစပ်လုံးဝမပါတဲ့အချိုဟင်းလေးမို့ ကလေးလေးတွေအတွက်ပါသင့်တော်ပါတယ်။ ပဲငံပြာရည်အချိုနဲ့ပေါင်းထားတာမို့ မွေးမွေးလေးနဲ့ခံတွင်းတွေ့နိုင်တဲ့ဟင်းတခွက် ဆိုလည်းမှားမယ်မထင်ပါဘူး။
ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်းတွေက
ငါး ၅၀၀ဂရမ်
ကြက်သွန်နီကြီး ၁လုံး
ဂျင်း အနည်းငယ်
ဆီ ဇွန်းကြီး၂ဇွန်း
ဆား ဇွန်းသေး၁ဝက်
အချိုမှုန့် ဇွန်းသေး၁ဝက်
ပဲငံပြာရည်အချို ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အငံ ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
နံနံပင် အနည်းငယ်
ကြိုပြင်ထားရန်
- ငါးကိုမထူမပါးကွင်းပြီး ဆား၊အချိုမှုန့်၊နနွင်း တို့နဲ့နယ်ပြီး ၁၅မိနစ်အကြာမှာ ဆီမြှုပ်အောင်ထည့်ကာ အကြွပ်ကြော်ထားပါ။
- ကြက်သွန်နီကိုကန့်လန့်ဖြတ် အထူလှီးထားပါ။
- ဂျင်း ကိုနုပ်နုပ်လှီးပါ။
ဟင်းချက်နည်း
- ကြော်မယ့်အိုးထဲဆီထည့်ပြီး ဂျင်းနဲ့ကြက်သွန်နီထည့်ကြော်ပါ။
- နွမ်းလာပြီဆီရင်ကြော်ထားတဲ့ငါးကိုထည့်ပြီးပဲငံပြာရည်အချိုနဲ့အငံကိုထည့်ကာ သမအောင်မွေ နံနံပင်ခက်ပြီးရင်တော့ ငါးကြော်ပဲဆီပေါင်း ချိုချိုလေးတခွက်ကျက်ပြီပေါ့။
မှက်ချက်။ ။ အစပ်စားချင်ရင်တော့ ချခါနီးမှာ ငရုပ်သီးစိမ်းခတ်ပြီး စားနိုင်ပါတယ်။ ဟင်းခါးပူပူလေးနဲ့ ဆိုသင့်တော်ပါတယ်။
No comments:
Post a Comment