Oct 4, 2011

ဒီနေ့ချက်ဖြစ်တဲ့ဟင်းတခွက်

ဒီခေါင်းစဉ်အောက်မှာကျမစိတ်ကူးရပြီးချက်ဖြစ်တဲ့ဟင်းတွေကိုချက်နည်းနဲ့တကွဖေါ်ပြသွားမှာပါ။ ဘာချက်စားရင်ကောင်းမှန်းမသိတဲ့အခါ ဒီpostလေးကိုဖတ်ပြီး ထမင်းမိန်ပါစေလို့ဆန္ဒပြုလိုက်ရပါတယ်။

၁။ကြက်ပဲဟင်း



 ပါဝင်မယ့်ပစ္စည်းများ
အရိုးပါကြက်    ၁ကောင်                                 ဂျင်း             လက်တသစ်
ကုလားပဲ         ၅ကျပ်သား                             ကြက်သွန်ဖြူ          ၂မွှာ
ဆီ                 ဇွန်း၃ဇွန်း                               ငံပြာရည်               ဇွန်း၁ဇွန်း
ဆား              အနည်းငယ်                            မဆလာ                အနည်းငယ်
ဟင်းခတ်မှုန့်    အနည်းငယ်                            နနွင်း                  အနည်းငယ်       
အရောင်တင်မှုန့်  အနည်းငယ်                           

၁။ ပထမဦးစွာကြက်ကိုအရွယ်တော်တုန်းပြီးဆား၊ နနွင်း ၊ငံပြာရည်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်တို့နဲ့သမအောင်နယ်ထားပါ။
၂။ ကုလားပဲကိုတရက်ကြိုရေစိမ်ထားပြီးဟင်းမချက်ခင်ကြိုပြုပ်ထားပါ။
၃။ ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူကိုညက်အောင်ထောင်းပါ။
၄။  ချက်မယ့်အိုးထဲကိုဆီထဲ့ပြီးပူလာလျှင် <၃>ကိုထဲ့မွေပါ။
၅။ပြီးလျှင်အရောင်တင်မှုန့်ထဲ့ပြီးစိမ်းနံ့ပျောက်လျှင်နယ်ထားတဲ့ကြက်ကိုထဲ့ပါ။
၆။ကြက်ကိုရေကုန်တဲ့အထိလုံးပါ။ရေကုန်လျှင်ပဲထဲ့ပြီးရေလက်ဖက်ရေခွက်၂ခွက်ထဲ့ပြီးဆူအောင်တည်ရပါမယ်။
၇။ကြက်သားမနူးလျှင်ရေထပ်ထဲ့ပြီးနူးသည်အထိတည်ပါ။
၈။ကြက်သားနူးပြီးရေအနေတော်ရပါကအပေါ့အငံလိုသလိုထဲ့ပြီးနောက်ဆုံးမှာမဆလာခတ်ပြီးသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

ဝက်နံရိုးနဲ့ကျောက်ဖရုံအရေသောက်


ဝက်နံရိုး              ၅၀သား
ကျောက်ဖရုံသီး      ၁ခြမ်း
ကြက်သွန်ဖြူ        ၂မွှာ
ဂျင်း                  လက်တသစ်
ဆား                   အနည်းငယ်
အချိုမှုန့်              အနည်းငယ်
ပဲငံပြာရည်           ၁ဇွန်း
ငရုပ်ကောင်း         အနည်းငယ်



ခရမ်းချဉ်သီးပန်ထရေဖျော်

ခရမ်းချဉ်သီး         ၂လုံး
ငရုပ်စိမ်း             ၅တောင့်
ကြက်သွန်ဖြူ         ၃မွှာ
နံနံပင်              အနည်းငယ်
ဆား               အနည်းငယ်
အချိုမှုန့်           အနည်းငယ်


ဒီဟင်းလေးဟာချက်ရတာ အလွန်လွယ်ကူပြီးစားရာမှာလည်း အလွန်ခံတွင်းတွေ့တဲ့ဟင်းလို့ ဆိုရင် မှားမယ်မထင်ပါဘူး။ကျမတို့အိမ်မှာတော့ အဖေကြိုက်တဲ့ဟင်းမို့ အမေကအမြဲလိုလိုချက်လေ့ရှိပါတယ်။ အလုပ်ရှုတ်လို့ ဘာချက်ရမှန်းမသိရင် ဒီဟင်းလေးချက်ကြည့်လိုက်ပါ။ အရည်လေးသောက်စားဆမ်းစားပြီး ဝက်နံရိုး နူးနူးလေးကို ခရမ်းချဉ်သီးပန်ထရေဖျော်လေးနဲ့တို့စားရင်း ကျမကိုသတိရလိုက်ပါနော်။

ဟင်းချက်နည်း

  • ဝက်နံရိုးကိုအရွယ်တော်တုန်း။ကျောက်ဖရုံသီး အခွံခွာပြီး ၁လက်မတုန်းလောက်တုန်းထားပါ။ကြက်သွန်ဖြူထောင်း၊ဂျင်း ကို ဓားပြားရိုက်ထားပါ။
  • ချက်မယ့်အိုးထဲကို ကြက်သွန်ဖြူ၊ဂျင်း၊ဝက်နံရိုး၊ပဲငံပြာရည် ထည့်၊ပြီးလျှင် ရေမြှုပ်အောင်ထည့်ပြီးတည်ပါ။
  • ပွက်လာလျှင်ကျောက်ဖရုံသီးထည့်ပါ။
  • ရေခန်းပါကထပ်ဖြည့်ပြီး ဝက်နံနူးတဲ့အထိတည်ပြီးပါကချခါနည်း မှာ ဆား၊အချိုမှုန့် လိုသလိုထည့်ပြီး ငရုပ်ကောင်းခတ်ခါ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။ 
(ခရမ်းချဉ်သီးကိုမီးအေးအေးနဲ့ အိတဲ့အထိမီးကင်ပါ။ အပေါ်ကအခွံကိုခွာပြီး လက်နဲ့ခြေထားပါ။ ပြီးလျှင် ငရုပ်သီးစိမ်းနဲ့ကြက်သွန်ဖြူရောထောင်းပြီး ဆား၊အချိုမှုန့်လိုသလိုထည့်ကာ ရောမွေပါ။ နံနံပင်အုပ်ပြီးလျှင် တော့ ခရမ်းချဉ်သီး ပန်ထရေဖျော် ရပါပြီ)

No comments:

Post a Comment