Oct 26, 2011

အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲစားကြမယ်!





ဒီနေ့တော့ရုံးပိတ်ရက်လည်းဖြစ် ရာသီဥတုကလဲအေးဆိုတော့ မချက်တာကြားပြီဖြစ်တဲ့အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲလေး ချက်စားဖြစ်ခဲ့ပါတယ်။ ပူလွန်းတဲ့အချိန်မှာစားရင် အခန့်မသင့်တဲ့အခါ ခေါင်းမူးတက်တာမို့ အသက်ကိုညဏ်စောင့်ဆိုတဲ့ ရှေးထုံးကိုတော့ လိုက်နာသင့်တယ်မဟုတ်ပါလား။

သွေးတိုးရှိရင်တော့ ပိုဆင်ခြင်သင့်တာပေါ့ရှင်။ စားချင်ရင်တောင် အရေနည်းနည်းကို ကြက်သွန်နီများများ၊ရှောက်သီးချဉ်ချဉ် ညစ်စားတာမျိုးစားတော့ အာသာလည်းပြေသလို ခန္ဓာကိုယ်ကိုလည်း ဂရုစိုက်ပြီးသားဖြစ်သွားတာပေါ့။ ကဲ အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲ လေးချက်ကြည့်လိုက်ကြရအောင်နော်။


ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်းများ(၁၅ပွဲစာ)
ကြက်သား အကောင်သေးသေးတကောင်
ခေါက်ဆွဲ ၁ပိဿာ
အုန်းနို့သံဘူးတဘူး(ready made)
နို့စိမ်း ၁လုံး
သကြား ၃ဇွန်း
ဆီ ၄ဇွန်း
ငံပြာရည် အနည်းငယ်
ပဲမှုန့်စိမ်း ၁၀သား
ကြက်သွန်နီ ဥကြီး ၂လုံး
ဂျင်း လက်တသစ်
ကြက်သွန်ဖြူ ၂မွှာ
ငရုပ်စိမ်းမှုန့် ၂ဇွန်း
နနွမ်း အနည်းငယ်
ဘဲဥ ၅လုံး
အကျွတ်ကြော်အနည်းငယ်
ပဲကြော် ၁၅ခု

ချက်နည်း

  • ကြက်ကိုရေဆေးပြီး ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူဓားပြားရိုက်ပြီးဆား၊အချိုမှုန့်၊နနွမ်း၊ငံပြာရည် ထဲ့ကာ ရေတဝက်ခန့်အိုးထဲထဲ့ပြီး ပြုပ်ပါ။ဘဲဥပါပြုပ်ထားပါ။
  • ကျက်လာလျှင်အအေးခံပြီး အသားမွထားပါ။အရိုးကိုဆက်ပြုပ်ထားပါ။
  • ဒယ်အိုးထဲဆီထဲ့ပြီး ပူလာပါက ထောင်းထားတဲ့ကြက်သွန်ဖြူ၊ဂျင်း ကိုမွေးလာသည်အထိဆီသက်ပါ။ ပြီးလျှင်အစိမ်းမှုန့် ထဲ့မွေပြီးမွထားတဲ့ကြက်ကိုထဲ့ပြီးဆီသက်ပါ။ ရေကုန်ပြီးမွေးလာလျှင်ချထားပါ။
  • ပဲမှုန့်အစိမ်းကိုရေဇလုံးထဲထဲ့ပြီး အခဲမကျန်အောင် ဖျော်ပြီး ဟင်းရေအိုးထဲလောင်းထဲ့ပါ။ ပဲမှုန့်ထဲ့ပြီးပါကမပြတ်မွေပေးဖို့လိုပါတယ်။ ပွက်ပါကလျံကျ တက်ပါတယ်။
  • ပွက်လာလျှင် ဆီသက်ထားတဲ့ကြက်ကိုထဲ့၊ အုန်းနို့၊နို့စိမ်းပါထဲ့ပြီး ရေကိုအိုး၄ပုံ၃ပုံလောက်ထဲ့တည်ပါ။ (ဘဲသွေးကြိုက်ရင်ထဲ့နိုင်ပါတယ်)
  • နာရီဝက်လောက်မီး အလယ်အလတ်လောက်နဲ့တည်ပြီးပါက ဆား၊သကြား၊အချိုမှုန့် အပေါ့အငံလို သလို ပြုပြင်ကာ  မီးအေးအေးနဲ့၁၅မိနစ်ခန့်ဆက်တည်ပြီး ချခါနီးမှာဘဲဥကိုပါးပါးလှီးထဲ့ပြီးပါက ဟင်းရေကျက်ပါပြီ။
  • ကြက်သွန်စိမ်းကိုပါးပါးလှီးပြီးရေစိန်ထားပါ။စားမယ့်ပန်းကန်ထဲခေါက်ဆွဲထဲ့ ကာစားချင်တာတွေအားလုံးထဲ့ပြီး အရသာရှိရှိသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်။

No comments:

Post a Comment