တကယ်တော့ အရံဟင်းတခွက်တကယ်ကောင်းရင် အသားဟင်းဟင်းမပါရင်တောင် ထမင်းစားမိန်စေပါတယ်။ ကျမကအသီးအရွက် အရမ်းကြိုက်သူမို့ သီးစုံဟင်းလေးပါရင်ကိုနတ်သုတ်ဓာပါပဲ။ အိမ်မှာသီးစုံကုလားဟင်း ချက်တဲ့နေ့ဆို ဘာလချောင်ကြော်နဲ့ကြက်ဥကြက်သွန်နီမွေကြော်ပဲလုပ်ပေးလိုက်ပါတယ်။ ကဲ သီးစုံဟင်းလေးချက်ကြည့်လိုက်ကြရအောင်နော်။
ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်း
ကုလားပဲ ၁၀၀ဂရမ် ငါးခြောက် ၁မြောင်း
ဒန့်သလွန်သီး ၃တောင့် ဘူးသီး ၁စိတ်
ခရမ်းသီး ၂လုံး ပဲသီး ၁စီး မုန်လာဥဖြူသေး ၂လုံး
အာလူး ၃လုံး ဆား ဇွန်းကြီး၁ဇွန်း
ငံပြာရည် ဇွန်းကြီး၁ဇွန်း ဟင်းချိုမှုန် ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
မဆလာ ဇွန်းသေး၁ဇွန်း နနွင်း ဇွန်းသေး၁ဝက်
ငရုပ်အရောင်တင် ဇွန်းသေး၁ဇွန်း ကရဝေးရွက် ၂ရွက်
ပျဉ်းတော်သိမ် ၁၀ရွက် ဆီ ဇွန်းကြီး ၃ဇွန်း
ဂျင်း လက်တသစ် ကြက်သွန်ဖြူ ၂မွှာ
မကျည်းမှည့် အနည်းငယ်
ဟင်းချက်နည်း
- ပဲကိုတညရေစိမ်ပြီးနူးအောင်ပြုပ်ပါ။
- အသီးအနှံများကို အရွယ်တော်လှီး ပါ။
- မကျည်းမှည့် အရေဖျော်ထားပါ။
- အိုးထဲကို ဆီထဲ့ပြီးပါ ကရဝေးရွက်၊ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူ ထောင်းထားတာကို ထည့်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ဆီသက်ပါ။
- ပြီးပါက နနွင်း၊အရောင်တင်ထည့်ပြီးလျှင် ငါးခြောက်နဲ့ မနူးလွယ်တဲ့ အသီးနှံများထည့်လုံးပါ။
- အတော်အသင့်နွမ်းလာပါကပဲထဲ့ ရေ ၃ဖန်ခွက်လောက်ထဲ့ပြီးပွက်ပွက်ဆူအောင်တည်ပါ။
- အသီးနှံများနူးခါနီးပြီဆိုရင် ချန်ထားတဲ့ အသီးကိုထပ်ထဲ့ပြီး အားလုံးနူးပြီးရေအနေတော်ဖြစ်ပါက ဆား၊ငံပြာရည်၊ ဟင်းချိုမှုန်၊မကျည်းရေ ထည့်၊အပေါ့အငံစိတ်ကြိုက်ရပါက ပျဉ်းတော်သိမ်နဲ့မဆလာ ခတ်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
အလွယ်ပြောရရင် အိမ်မှာဟိုနည်းနည်းဒီနည်းနည်း ကျန်တာလေးတွေလည်းထဲ့ချက်နိုင်ပါတယ်။
သီးစုံကုလားဟင်းကို ဘာလချောင်ကြော်၊ငပိကြော် တို့နဲ့တွဲစားရင်ပိုခံတွင်းတွေ့စေပါတယ်။
No comments:
Post a Comment