Jul 13, 2012

ဒံပေါက်ချက်စားကြမယ်!


ဒီတခေါက်တော့ ဝယ်စားလို့မရနိုင်တဲ့နေရာမှာရောက်နေသူများ အတွက် ဒံပေါက်ချက်နည်းလေး ပြောပြပေးပါမယ်။
ကျမအနှစ်သက်ဆုံးအစားအစာထဲမှာ ဒံပေါက်ကလဲရှေ့ဆုံးကပါတာမို့ စားချင်ပြီဆိုဖြစ်အောင်ကို ချက်စားပစ် တော့တာပါပဲ။

ဒံပေါက်ထမင်းအတွက်ကတော့ ready made အထုပ်ကိုပဲသုံးပါတယ်။

ထမင်း ရှည်အောင် ယိုးဒယားဆန် ဖြစ်ဖြစ် basamattiဆန်  <ဆီးချိုဆန်> ဖြစ်ဖြစ်  ချက်ရင်ပိုကောင်းပါတယ်။


ဒံပေါက်ကြက်သားချက်နည်း


လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းများ


ကြက်                       ၁ကောင်
ကြက်သွန်နီကြီး            ၂လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ                ၃မွှာ
ဂျင်း                          လက်တသစ်
နနွင်း                          ဇွန်းသေး၁ဝက်
ကြက်သွန်ဖြူ                 ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
အရောင်တင်ငရုပ်မှုန်       ဇွန်းကြီး၁ဇွန်း
ဆီ                             ဇွန်းကြီး၅ဇွန်း
ကရဝေးရွက်                 ၃ရွက်
သစ်ချပိုးခေါက်              ၂ခေါက်
ဆား                           ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
သကြား                       ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
ငံပြာရည်                      ဇွန်းသေး၁ဇွန်း
ပဲငံပြာရည် <နောက်>        ဇွန်းသေး၁ဝက်        
မဆလာ                       ဇွန်းသေး၁ဇွန်း


ပြင်ဆင်နည်း
  1. ကြက်ကို အတုံးကြီးကြီးတုံးပါ။ ထောင်းပြီးသား ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ နနွင်း၊ အရောင်တင်ငရုပ်မှုန်၊ ဆား၊ သကြား၊ ငံပြာရည်၊ပဲငံပြာရည် တို့နဲ့ သမအောင်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် ထားပေးပါ။
  2. ကြက်သွန်နီကိုပါးပါးလှီးပြီး ဆီဖြင့်နီနေ အောင်ကြော်ထားပါ။
ဟင်းချက်နည်း
  1. ချက်မယ့်အိုးထဲဆီထဲ့။ ပူလာလျှင် ကရဝေးရွက်နဲ့သစ်ချပိုးခေါက်ကို မွေးလာအောင်ကြော်ပါ။
  2. ပြီးလျှင် နယ်ထားတဲ့ကြက်ကိုထဲ့ပြီး မီးအသင့်အတင့်နဲ့ရေခန်းအောင်လုံးပါ။
  3. ကြက်သာရေကုန်ပြီဆိုမှ ရေအနည်းငယ်ဆီထဲ့ပြီးပွက်အောင်တယ်ရမယ်။
  4. နာရီဝက်ခန့်တယ်ပြီး ကြက်သားနူးအိလာပါက ကြော်ထားပြီးသား ကြက်သွန်နီထဲ့ပါ။
  5. ရေခန်းပြီးဆီပြန်လာလျှင် အပေါ့အငံလိုသလိုမြီးပြီး မဆလာအုပ်ကာချနိုင်ပါပြီ။

ကြက်သားဟင်းရပါက ဒံပေါက်ထမင်း အိုးထဲသို့ အောက်ခြေမှထဲ့ အနည်းငယ် ထပ်ပေါင်းပြီး နာရီဝက်လောက်ဆို အနံ့အရသာနဲ့ပြည့်ဆုံတဲ့ ဒံပေါက်စားလို့ရပြီပေါ့။
တွဲဖက်စားဖို့က ဘာလချောင်ကြော်လေးရယ်၊ အချဉ်လေးရယ်၊ ချဉ်ပေါင်ဟင်းချို၊ ပြီးတော့သရက်သီးအစိမ်းသနပ်နဲ့ငရုပ်သီးစိမ်းလေး ပြင်ထားဖို့လည်း သတိပေးပရစေနော်။
အားလုံးပဲ ခံတွင်းမြိန်မြိန်စားနိုင်ကြပါစေနော်။

No comments:

Post a Comment