Jul 18, 2012

ငါးငရုပ်သီးကြော်နှပ်

ငါးငရုပ်သီးကြော်နှပ်

တခါတလေဟင်းတွေစားရတာများလို့ ညည်းငွေ့ လာရင် အခြောက်ကြော်ထားတဲ့ ဟင်း ရှင်းရှင်းလေး တွေစားရတာကလည်း တမျိုးခံတွင်းတွေ့ စေပါတယ်။
လုပ်ရတာလည်းလွယ်ကူတာမို့ ဘာစားရမှန်း မသိတဲ့အခါ မျိုးမှာ လုပ်စားရင် ထမင်းမိန်မှာ သေချာပါတယ်။








ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်း
ငါး                             ၃၀သား
ကြက်သွန်နီကြီး         ၂လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ             ၅မွှာ
ငရုပ်ခွဲကြမ်း            ဇွန်းကြီး၁ဇွန်း
ဆီ                           ၃၀သား
ဆား                         အနည်းငယ်
အချိုမှုန်                  အနည်းငယ်
ငံပြာရည်               အနည်းငယ်
နနွင်း                    အနည်းငယ်
ကော်မှုန်               အနည်းငယ်


ပြင်ဆင်နည်း

  1. ငါးကို အရွယ်တော်တုန်းပြီး ဆား၊နနွင်း၊အချိုမှုန် တို့နဲ့နယ်ပြီး ၁၅မိနစ်လောက်နှပ်ထားပါ။
  2. ကြက်သွန်နီကို ပါးပါးလှီးပြီး ဆီဖြင့် ရဲအောင်ကြော်ပြီးဆယ်ထားပါ။
  3. ကြက်သွန်ဖြူ ပါးပါးလှီးထားပါ။
ဟင်းချက်နည်း
  1. နှပ်ထားတဲ့ငါးကိုကော်မှုန် နဲ့ကပ်ပြီး ဆီပူပူထဲမှာကျွက်နေအောင်ကြော်ပါ။
  2. အခြားဒယ်အိုး တလုံးဖြစ်ဆီ ၃ဇွန်းထဲ့ ကာပူလာပါက ကြက်သွန်ဖြူကိုမီးအေးအေးနဲ့ ကြော်ပါ။
  3. ဝါလာပါက ငရုပ်ခွဲကြမ်းထဲ့ ပြီးမွေပေးပါ။ ငရုပ်သီး ကျက်ပါက ငါးကြော်ကိုထဲ့ပြီးမွေပေးပါ။ 
  4. ပြီးလျှင်ငံပြာရည် ထဲ့ ၊ကြော်ထားပြီးသား ကြက်သွန်နီထဲ့ပြီးပါက အပေါ့အငံမြီးပြီးချလို့ရပါပြီ။
မှတ်ချက် :          ငါးကိုကော်မှုန်နဲ့ကပ် ကြော်ခြင်းအားဖြင့် အပြင်ဘက်ကကျွက်ကာ၊ အေးသွားရင်လည်း                 မမာသွားပဲ စားလို့အလွန်ကောင်းပါတယ်။
                          အချဉ်ကြိုက်တတ်ရင် သံပရာသီး ညစ်စားရင်လဲ ချဉ်၊ငံ၊စပ် အရသာစုံလင်ပြီး အလွန် စားလို့ကောင်းပါတယ်။ကျမကတော့ သံပုရာသီးအခွံလည်းကြိုက်တာမို့  သေးသေးလေးတွေစိတ်ပြီး မြှုပ်စားတတ်ပါတယ်။ အားလုံးပဲ ခံတွင်းတွေ့နိုင်ကြပါစေနော်။




No comments:

Post a Comment