Nov 9, 2011

အစာပြေမုန့်လုပ်စားကြမလား?

အဝေးရောက်နေတဲ့အခါ မြန်မာမုန့်ဝယ်စားဖို့အလွန်ခက်ပါတယ်။ စားချင်ရင်တော့ ကိုယ့်ဘာသာ လုပ်စားမှပဲရပါတယ်။ ဒီစာမျက်နှာမှာတော့ ကျမစားချင်လွန်းလို့စမ်းလုပ်ကြည့်ရင်းကနေ ဖြစ်သွားတဲ့ မုန့်လုပ်နည်းလေးတွေကို ဖေါ်ပြပေးသွားပါမယ်။ အားလုံးပဲ အာသာပြေနိုင်ကြပါစေနော်။

ဆီထမင်းထိုးနည်း

ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်းတွေက
ကောက်ညင်းဆန် ၂ဘူး
ကြက်သွန်နီ၂လုံး
ဂျင်းအနည်းငယ်
ဆီ၅ဇွန်း
နနွင်းအနည်းငယ်
ဆား၁ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း

  • ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့်ပြီး ကြက်သွန်နီ၁လုံးပါးပါးလှီးထားတာကိုထည့်ကြော်ပါ။ အရောင်ရဲလာလျှင်ဆယ်ထားပါ။
  • ပါးပါးလှီးထားတဲ့ဂျင်း၊နနွင်းထည့်ကျန်တဲ့ကြက်သွန်နီထည့်ပြီးဆီသက်ပါ။
  • ပြီးလျှင် ရေဆေးပြီးစစ်ထားတဲ့ကောက်ညင်းဆန်ကို ထည့်လုံးပါ။
  • ရေကိုကောက်ညင်းအပေါ်မှလက်၂သစ်လောက်ထိထည့်ပြီးအဖုန်းအုပ်ကာ မီးအလယ်အလက်နဲ့တည်ပါ။
  • ပွက်လာလျှင်ဆားထည့်ပပါ။ရံဖန်ရံခါအဖုန်းဖွင့်ပြီး အထပ်အောက်မွေပေးပါ။
  • ရေခန်းစပြုလာရင်မီး ကိုအနည်းဆုံးထားလိုက်ပါ။၅မိနစ်၁ကြိမ်လောက်အိုးကို လှည့်ပြီးနေရာပြောင်းပေးပါ။
  • မနပ်သေးဘူးထင်ပါကရေနွေးနည်းနည်းဆီထည့်ပေးနိုင်ပါတယ်။
  • ကောက်ညင်းနပ်ပါကဇွန်းနဲ့ဒယ်အိုးအောက်ခြေကိုလှန်ကြည့်ပြီး ဂျိုးအနေအထားအသင့်အတင့်ရပြီ ဆိုပါကမီးပိတ်လို့ရပါပြီ။
(ဆီထမင်းကို ပဲပြုပ်၊ကြက်သွန်အနီကြော်၊ငါးကြော်၊ငါးခြောက်ဖုတ်တို့နဲ့တွဲဖက်စားရင် အလွန်အရသာရှိပါတယ်။)

No comments:

Post a Comment